Žampionová omáčka s bramborovými noky

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 2
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

žampionů 250 g
cibule 1 ks
másla 50 g
smetany na vaření 200 ml
zeleninového vývaru 100 ml
bramborových noků 1 balícek
hladké mouky 2 lžíce
Žampionová omáčka s bramborovými noky
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 2
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Combivar nastavíme na program FRY 140 stupňů cca 10 minut. Necháme rozpustit máslo a zpěníme na něm cibulku.
2 Žampiony oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, přihodíme k cibulce a zlehka je opečeme. Zlehka zaprášíme hladkou moukou, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem. Combivar uzavřeme, zvolíme program STEW - tlakové vaření na 15 minut.
3 Než zazní signalizační tón připravíme si na plastový košiček z combivaru noky. Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru, combivar otevřeme, omáčku promícháme a zjemníme smetanou a přidáme do nádoby combivaru košíček s noky. Combivar opět uzavřeme zvolíme program STEW 2 minuty - tato doba bohatě stačí na dodělání noků. Po zaznění zvukového signálu opět odpustíme přebytečnou páru počkáme až nádoba trošku vychladne a vyndáme košíček s noky.
4 Hotovo a můžeme servírovat. Jídlo na talíři můžeme dozdobit najemno nasekanou pažitkou. Dobrou chuť
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...