Frankfurtská polévka
Ingredience
| frankfurtský párek (dvě nožičky) | 1 ks |
| středně velká brambora | 2 ks |
| středně velká cibule | 1 ks |
| máslo | 2 lžíce |
| mletá červená paprika | 2 lžicka |
| zeleninový vývar | 1 kostka |
| mletý pepř | 1 lžicka |
| majoránka | 1 lžicka |
| hladká mouka | 1 lžíce |
| voda | 1 l |
Postup přípravy
| 1 | Párky nakrájíme na kolečka, cibuli nasekáme nadrobno a syrové oloupané brambory nakrájíme na kostky. |
|---|---|
| 2 | Máslo dáme do nádoby a zapneme program FRY 6 minut/140 stupňů. Vhodíme cibuli a necháme osmahnout. Zhruba po 3 minutách přidáme kolečka párku a celé necháme smažit do 6ti minut. |
| 3 | Zaprášíme červenou paprikou, přidáme brambory, masox a vodu. Hrnec tlakově uzavřeme, zapneme program SOUP na 5 minut. Po dokončení programu vypustíme páru a hrnec otevřeme. |
| 4 | Dochutíme pepřem, majoránkou, případně přisolíme. V troše vody rozmícháme mouku na zahuštění a dáme ještě na MULTICOOK 5 min/105 stupňů. |
| 5 | Kdo má rád může přidat i česnek. Polévku podáváme s rohlíkem. Dobrou chuť. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.