Chilli con carne
Ingredience
| olej | 1 lžíce | 
| velká cibule | 1 ks | 
| červená paprika | 1 ks | 
| česnek | 2 ks | 
| chilli | 1 lžicka | 
| sladká paprika | 2 lžicka | 
| římský kmín | 1 lžicka | 
| mleté maso hovězí | 500 g | 
| hovězí vývar | 300 ml | 
| konzervovaná rajčata | 400 g | 
| sušená majoránka | 1 lžicka | 
| rajčatový protlak | 2 lžicka | 
| sterilované červené fazole | 400 g | 
| sůl a pepř dle chuti | 1 špetka | 
| kostička tmavé čokolády | 1 ks | 
Postup přípravy
| 1 | Na sádle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku - program FRY 140°C (dobu necháme a vypneme program dle potřeby). Přidáme na 1 cm kostičky nakrájenou papriku a také nadrobno nakrájený česnek a lehce opečeme. | 
|---|---|
| 2 | Přidáme mleté maso a pořádně promícháme (oddělíme od sebe). Orestujeme cca 5 min. Musí se jemně smažit (aby se nepřipálilo koření), ale zároveň se nesmí dusit. Vypneme FRY. | 
| 3 | Zalijeme vývarem a promícháme. Přidáme konzervovaná rajčata a protlak. Promícháme. Nastavíme program CHEF na 10 min a tlakově uzavřeme. | 
| 4 | Po zaznění zvukového signálu (oznamuje konec programu) vypneme Combivar a necháme ho chvíli stát (cca 10 min) a poté přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme. Teprve potom můžeme hrnec bezpečně otevřít. | 
| 5 | Přidáme scezené fazole. Dochutíme solí a pepřem. Necháme ještě cca 10 min povařit na MULTICOOK 110°C - mícháme. | 
| 6 | Podáváme s jakoukoliv přílohou dle chuti, ale u nás většinou s jasmínovou rýží. Dobrou chuť. | 
| 7 | TAJNÝ TIP: společně s fazolemi přidáme hořkou čokoládu (dle velikosti 1-2 čtverečky). | 
                                Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
                    Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.