Kysnutý čerešňový koláč
Ingredience
| hladká múka | 500 g |
| olej | 100 ml |
| mlieko | 300 ml |
| kvasnice | 50 g |
| cukor | 5 lžíce |
| soľ | 1 špetka |
| vykôstkované čerešne | 500 g |
| olej | 3 lžíce |
| práškový cukor | 3 lžíce |
| krupica detská | 1 lžíce |
Postup přípravy
| 1 | Zo 100 ml. vlažného mlieka, 1 PL múky, 1 PL cukru a kvasníc pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. |
|---|---|
| 2 | Do múky pridáme cukor, soľ, olej, zvyšné mlieko a vykysnutý kvások. Vymiešame cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. |
| 3 | Cesto vyvaľkáme preložíme na vymastený plech, poukladáme čerešne. Posypeme mrveničkou, ktorú pripravíme z 3 PL cukru, 3 PL oleja a 3 PL detskej krupice. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C asi 30-40 minút. Namiesto mrveničky môžeme posypať škoricovým cukrom. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.