Cesnakové osúchy
Ingredience
| polohrubá múka | 250 g |
| hladká múka | 250 g |
| soľ | 1 lžicka |
| droždie | 40 g |
| mlieko | 300 ml |
| olej | 100 ml |
| vajce | 1 ks |
| maslo | 100 g |
| pomleté škvarky | 100 g |
| cesnak | 6 stroužek |
| mletá červená paprika | 1 špetka |
| rasca na posypanie | 1 špetka |
| vajce na potretie | 1 ks |
Postup přípravy
| 1 | Zo 100 ml. vlažného mlieka, 1 PL hladkej múky 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások ktorý necháme nakysnúť. |
|---|---|
| 2 | Polohrubú múku zmiešame s hladkou múkou, soľou, pridáme olej a vlažné mlieko v ktorom sme rozšľahali vajce. Vlejeme kvások a pomocou planetária vypracujeme ceste, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. |
| 3 | Pripravíme si plnku: zmäknuté maslo vymiešame s prelisovaným cesnakom a škvarkami, dochutíme mletou paprikou. |
| 4 | Nakysnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1/2 cm. Vykrojíme kolieska s priemerom 10 - 12 cm. Potrieme ich plnkou, prikryjeme druhým kolieskom a okraje zatlačíme vidličkou. Uložíme ich na plech vyložený papierom na pečenie (fóliou), potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme rascou. Pečieme asi 15 minút na 180 °C. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.