Zapečené bravčové koleno

(0 hodnocení)
čas přípravy: 180 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

bravčové koleno 1 ks
pivo 350 ml
olivový olej 1 lžíce
grilovacie korenie 1 lžicka
mletá rasca 1 lžicka
prelisovaný cesnak 4 stroužek
olivový olej 2 lžíce
sójová omáčka 1 lžíce
kečup - môže byť aj pálivý 1 lžíce
mletá červená paprika - môže byť aj pálivá 1 lžicka
soľ 1 špetka
Zapečené bravčové koleno
(0 hodnocení)
čas přípravy: 180 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Z piva, oleja, grilovacieho korenia, prelisovaného cesnaku a soli si pripravím marinádu, v nej marinujem koleno aspoň 12 hodín (najlepšie cez noc v chladničke). Koleno aj s marinádou vložím do nádoby combivaru a pomocou programu SLOW STEV dusím 2-2,5 hodiny (záleží od veľkosti kolena).
2 Počas dusenia kolena si pripravím marinádu: 1 PL oleja, 1 PL mletej červenej papriky, 1 PL sójovej omáčky, 1 PL kečupu a štipky soli - ak je marináda veľmi hustá, môžeme ju rozriediť výpekom, ktorý nám zostane z dusenia. Po udusení koleno vykostím a nakrájam na kúsky. Uložím ich na plech a potriem pripravenou marinádou - použijem ju celú a takto natreté mäso dám ešte zapiecť na 15 minút na 200 °C.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...