Prekladané oškvarkové pagáčiky
Ingredience
| hladká múka | 560 g |
| droždie | 40 g |
| mlieko | 150 ml |
| kryštálový cukor | 1 špetka |
| žĺtok | 3 ks |
| kyslá smotana | 6 lžíce |
| mletých oškvarkov | 300 g |
| soľ | 1 lžicka |
| vajce na potretie | 1 ks |
Postup přípravy
| 1 | Z 1 lyžice múky, droždia, vlažného mlieka a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme asi 10 minút kysnúť. Do múky pridáme oškvarky, žĺtky rozmiešané s kyslou smotanou, soľ a vykysnutý kvások. Pomocou planetária vypracujeme cesto. |
|---|---|
| 2 | Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na obdĺžnik asi 1 cm hrubý a preložíme tak, aby vznikli štyri vrstvy. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. Cesto opäť rozvaľkáme na 1 cm hrubý obdĺžnik a preložíme tak, aby vznikli 3 vrstvy. Prikryjeme utierkou a necháme 30 minút kysnúť. |
| 3 | Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 až 2,5 cm, pomocou okrúhlej formičky vykrojíme pagáčiky, uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte aspoň 10 - 15 minút kysnúť. Potom pagáčiky potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme 15 minút na 200 °C. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.