Hovězí ptáčky

(2 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

hovězích plátku 4 szt.
plnotučné hořčice 1 łyżeczka
sterilovaná okurka 1 szt.
vařené vejce 1 szt.
šunky 100 g
cibule 1 szt.
oleje 100 ml
hladké mouky 2 łyżki
vody 500 ml
soli 1 szczypta
pepře 1 szczypta
Hovězí ptáčky
(2 hodnocení)
czas przygotowania: 30 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Plátky masa dukladne naklepejte, osolte, opeprete a pomažte plnotucnou horcicí. Naplnte kouskem cibule, okurky, vajícka a šunky. Zamotejte, aby ptácky držely tvar a nerozpadaly se.
2 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji orestujte zprudka ptácky ze všech stran.
3 Osmažené ptácky zalijte vodou, osolte, zapnete program STEW na 20 min. a hrnec tlakove uzavrete.
4 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
5 Maso vyndejte nádoby a omácku zahustete. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
6 Podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...