Pravé české rizoto

(9 hodnocení)
czas przygotowania: 10 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

vepřová plec 500 g
oleje 5 łyżki
cibule 1 szt.
rýže 2 kubek
mrkev 1 szt.
kořenová petržel 1 szt.
celer 1 szt.
mraženého hrášku 100 g
zeleninového bujónu 1 kostka
vody 1,5 kubek
soli 1 łyżeczka
mletého pepře 1 szczypta
Pravé české rizoto
(9 hodnocení)
czas przygotowania: 10 min
ilość porcji: 4
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Do nádoby nalijte olej, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, mrkev, petržel a celer. Přisypte hrášek, propranou rýži, zalijte vodou, do které přidejte bujón, sůl a pepř. Zapněte program PILAW na 10 min. a hrnec tlakově uzavřete.
2 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Po otevření rizoto důkladně promíchejte.
3 Podávejte jako hlavní jídlo posypané strouhaným sýrem.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...