Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plněnou paprikou a houskovým knedlíkem

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 6
kucharz : Lýková Veronika
Język przepisu:

Składniki

rajčat 1 kg
cibule 3 szt.
cukru 2 łyżki
celého pepře 5 szt.
nového koření 5 szt.
skořice v celku 1 szt.
citronové kůry 2 łyżeczka
zeleninového vývaru 1 l
mletého hovězího masa 500 g
vejce 1 szt.
strouhanky 2 łyżki
rajčatového protlaku 2 puszka
slovenských paprik 3 szt.
másla 100 g
hladké mouky 4 łyżki
Rajská omáčka z čerstvých rajčat s plněnou paprikou a houskovým knedlíkem
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 6
kucharz : Lýková Veronika
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V combivaru navolíme program MULTICOOK 120stupňů 15 minut. Rozspustíme máslo a přidáme cibuli. K cibuli přidáme 2 lžíce cukru a necháme zkaramelizovat. Přidáme skořici, nové koření, pepř a citronovou kůru. Zaprášíme moukou a uděláme jíšku.
2 Rajčata nakrájíme na větší kostky a přidáme do combivaru k cibulce. Zalejeme zeleninový vývarem, cobivar uzavřeme, zvolíme program STEW 35 minut a necháme vařit.Po zaznění signálu, odpustíme přebytečnou páru pomocí ventilu a vzniklou směs přelejeme do mísy, kde ji necháme částečně vychladnout.
3 Než nám vychladne rajčatová směs připravíme si masovou směs a naplníme papriky. Mleté maso, 1 vejce sůl, pepř a 2 lžíce strouhanky smíchame v hladkou hmotu. Papriky zbavíme jadřinců a vypláchneme vodou. Masovou směsí plníme papriky a přiklopíme vrškem papriky. Můžeme si pomoc párátkem. Pokud máte mlsného manžela jako já a nejí plněnou papriku, ale jen ten vnitřek můžete vytvarovat i masové koule. Naplněné papriky a masové koule vložíme do combivaru, na ně dáme rajčatové protlaky, zalejeme 0,5l vody a combivar uzavřeme. Nastavíme program STEW 15 MINUT a necháme vařit.
4 Než se nám uvaří papriky, propasírujeme si vychladlou rajčatovou směs pomocí pasírovačky DA6273 s nejjemnějším sítkem. Propasírovanou směs ochutnáme a případně dosladíme, dosolíme, či dopepříme - já už nedochucuji, pokud se budete držet receptu je omáčka ochucena tak akorát. Pokud se vám zdá omáčka málo hustá můžete ji ještě zahustit dle vašeho přání.
5 Po zaznění zvukového signálu odpustíme přebytečnou páru pomocí ventilu. Hotovou omáčku přiijeme k plněným paprikám a necháme už jenom prohřát. Stačí combivar uzavřít a nechat udržování teploty.
6 Podáváme s houskovým knedíkem, na který najdete recept zde na stránkách.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...