Nejkřehčí linecký koláč

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 20 min
ilość porcji: 6
kucharz : Ulichová Ivana
Język przepisu:

Składniki

studeného másla 150 g
hladké mouky 175 g
cukru 120 g
mandlí 100 g
žloutky 3 szt.
nastrouhanou kůru omytého citronu 1 szt.
skořice 1 łyżeczka
mletého hřebíčku 1 łyżeczka
soli 1 szczypta
zavařeniny 250 g
Nejkřehčí linecký koláč
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 20 min
ilość porcji: 6
kucharz : Ulichová Ivana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Nasypte mandle do nádoby Rychlost 10 umelte skoro do jemna za chodu přisypte cukr a mixujte dojemna,vypnout
2 Přisypte mouku citronovou kůru, skořici, hřebíček a špetku soli a žloutky a vše zpracujte R 7 na konzistenci drobenky Těsto teď už jen čeká na poslední přísadu
3 vychlazené máslo-vyndejte z lednice , rychle pokrájejte přímo do nádoby ,malou chvíli mixujte R 9 ,jakmile se spojí viz foto 5. vysypte přimo do sáčku ,vytvarujte kouli a na nejméně na 30 minut do lednice
4 Prochladlé těsto vyjměte, dejte stranou asi 1/4 množství a zbytek vyválejte na tloušťku přibližně 5–7 mm. Pomocí válečku přeneste těsto do kulaté formy o průměru 23 cm. Prsty je zlehka vmačkejte do formy a vytvarujte jeho okraje.
5 Přečnívající okraje odřízněte. Pokud by se někde těsto potrhalo, opravte to pomocí odříznutých kousků. Formu s těstem můžete dát ještě na chvíli do chladu. Předehřejte troubu na 185 °C (elektrickou) nebo 175 °C (horkovzdušnou).
6 Potřete ho zavařeninou a uhlaďte, aby bylo možné mřížku na koláč hezky položit.Ze zbylého těsta vyválejte placku. krájejte proužky a klaďte je šikmo přes sebe a přes náplň. Potřete žloutkem. Koláč vložte do předehřáté trouby a pečte 35–40 minut. Před krájením ho nechte zcela vychladnout.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...