Nebe v puse

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 40 min
ilość porcji: 8
kucharz : Hájková Alena
Język przepisu:

Składniki

Másla 110 g
Voda 1 kubek
Hladká mouka 1 kubek
Vajec. Pokud jsou velká tak 4 ks 5 szt.
Van. pudink 1,5 szt.
Plnotučného mléka 400 ml
Másla 50 g
Kysaná smetana 220 g
Cukr krupice 8 łyżeczka
Cukr moučka na ozdobu 1 łyżeczka
Pečící papír 1 szt.
Nebe v puse
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 40 min
ilość porcji: 8
kucharz : Hájková Alena
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Do combivaru dáme vodu a máslo. Zapneme na multicook na 95s a necháme máslo rozpustit.
2 Pak přidáme mouku a rychle mícháme. Vytvoříme hladké těsto. Necháme za stálého míchání tzv. odpalovat cca 5 minut. V combivaru je to hračka. Těsto se vůbec nelepí na dno a krásně si v hrnci klouže.
3 Těsto vyndáme a necháme chladnout. Občas promícháme
4 Teď si rozmícháme pudink v mléku. Přidáme cukr krupici a rozmícháme. Zapneme si combivar zase na multicook na 95s a uděláme pudink. Musíme hodně míchat. Pudink bude hustší což je správné. Jen mícháme ať se nedělají hrudky. Necháme pudink provařit 3 minuty.
5 Po uvaření si ho nalijeme do misky a na vrch poprášíme cukrem krupice. Trochu. Aby se neudělal škraloup. A dáme chladnout.
6 Vrátíme se k těstu. Dáme ho do robota a zapneme si míchání. Pokud nemáme robota rak mícháme vařečkou. Přidáme vždy jedno vejce a mícháme dokud se nezapracuje do těsta. Takto postupně dáme všechy vajíčka a těsto pořádně propracujeme dokud nebude úplně hladké.
7 Zapneme si troubu na 190s Na plech si dáme pečící papír. Vypracované těsto na něj rozložíme. Namáčejte si ruce do vody a těsto vám pujde krásně rozprostřít. Nemočte si těsto. Vždy jen navlhčit ruce. A pracujeme rychle, ať se těsto nepatlá. Dáme péct do vyhřáté trouby na 20 minut
8 Pudink si znovu rozmícháme. Musí být chladný. Pokud je už vychladnutý tak k němu přidáme smetanu a 50 g másla. Zpracujeme v hladký krém. Dáme chladit tak na hodinku
9 Těsto po vyndání z trouby sundáme i s pečícím papírem z plechu a necháme chadnout.
10 Po vychladnutí si těsto rozdělíme na půl a jednu půlku natřeme krémem. Všechen který máme tam rozetřeme.
11 Přiklopíme druhou půlkou těsta a pocukrujeme. Dáme do druhého dne chladit do lednice Dejte chladit v uzavřené nádobě nebo zabalené v celofánu
12 Dobrou chuť :-)
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...