Cibulové kváskové bagety

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 600 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

žitný kvásek 40 g
žitné chlebové mouky 140 g
voda 140 g
cibule 4 szt.
olej 150 ml
voda 300 g
sůl 2 łyżeczka
špaldová mouka 200 g
pšeničká hladká mouka 200 g
Cibulové kváskové bagety
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 600 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Z kvásku, 140 g mouky a 140 g vody si v míse PLANETARIA vytvoříme rozkvas. Dobře ho promícháme, neprodyšně uzavřeme a necháme v teple 10 - 12 hodin kvasit.
2 Do vykynutého rozkvasu přidáme zbylé mouky, sůl a na oleji osmaženou a okapanou cibuli a PLANETARIEM vymícháme těsto. Vymíchané těsto dáme na moukou vysypaný vál a rukou ještě trošku propracujeme. Necháme kynout 30 minut a opět rukou propracujeme. Tento proces opakujeme 3x.
3 Po posledním propracování necháme těsto v klidu kynout 60 minut. Pak vytvoříme bagety, které necháme na vymaštěném plechu kynout ještě 30 minut.
4 Vykynuté bagety vložíme do trouby rozehřáté na 250°C (troubu rozehřívám alespoň 30 minut). Po 10 minutách snížíme teplotu na 200°C a dopečeme ještě 20 minut.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...