Brusinkový trhací mazanec

(1 hodnocení)
czas przygotowania: 120 min
ilość porcji: 1
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Składniki

droždí balené 1 kostka
cukr krupice 150 g
mleko 170 ml
hladká mouka 300 g
polohrubá mouka 200 g
olej slunečnicový 50 g
Hera nebo podobný tuk 75 g
vejce 2 szt.
rum 2 łyżki
brusinky sušené 1 garść
sul 1 szczypta
Brusinkový trhací mazanec
(1 hodnocení)
czas przygotowania: 120 min
ilość porcji: 1
kucharz : Pechancová Jana
Język przepisu:

Przygotowanie

1 oplachnout a namočit brusinky do rumu, nádoba je s míchačem na těsto, dát olej do nádoby a mírně s ní zakroužit, aby se namastily stěny, těsto se nebude chytat stěn nádoby
2 nalít mléko, vložit droždí, lžíci cukru a kousky Hery, míchat 3min, ohřev 50st, rychlost 2. Krásně vzejde napěněný kvásek.
3 nasypat cukr, mouku, sul, přidat celá vejce /bez skořápky!!!!/, trochu promíchnout v nádobě stěrkou, aby všechno nezustalo nad napěněným kváskem, dát program dough -těsto na 5min, pak kouknout, případně setřít zbytek mouky ze stěn, přidat namočené brusinky, podruhé dát dough na 5 min, těsto udělá hladkou kouli a odlepuje se od stěn, pak nechat v teplé nádobě pul hodiny kynout
4 vyklopit na pomoučenou plochu, rozdělit na 8dílu, udělat koule, aby brusinky nevylézaly z těsta /pri pečení by zhořkly/ pak nechat ještě pul hodiny kynout ve formě. Bud se dá dát do kulaté dortové formy vedle sebe nebo i do formy na velké mufiny.
5 péct při 170st 40-50min, nakonec pocukrovat pro efekt, já to nedělám, protože pak mam při jídle cukr všude.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Komentarz do przepisu (1)

Netušilová Ladislava
06.04.2021 w 07:46
Je překrásný, škoda, že není vidět na řezu. Ale určitě mňamka a já brzy vyzkouším.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...