Moravské koláče

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 100 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Składniki

polohrubá mouka 300 g
hladká mouka 450 g
máslo 200 g
droždí 1 kostka
vejce 3 szt.
sůl 1 szczypta
cukr 100 g
mléko 1 kubek
hrubá mouka na drobenku 1 kubek
cukr krupice na drobenku 1 kubek
másla 5 łyżki
Moravské koláče
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 100 min
ilość porcji: 9
kucharz : Vaše DEDRA
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Do nádoby PLANETARIA nasypeme obě mouky, přidáme sůl a cukr. Dobře promícháme. Přidáme vejce, rozpuštěné máslo (nesmí být vřelé, pouze vlažné) a rozdrobíme droždí. Vlažným mlékem zaděláme hladké těsto rychlostním stupněm 3. Já kvásek nedělám, prostě vše naházím do nádoby a mlékem zadělám. Těsto dělám spíš řídké než tuhé.
2 Necháme kynout 50 minut buď v nádobě nebo na dobře pomoučeném vále. Po vykynutí uděláme malé bochánky, které necháme na vále ještě 10 minut kynout.
3 Vykynuté bochánky hřbetem ruky rozplácneme a naplníme tvarohem. Dobře zabalíme a uložíme na plech vymazaný máslem. Na každý koláč vmáčkneme půlku meruňky a necháme kynout ještě 15 minut. Posypeme drobenkou a vložíme do trouby.
4 Pečeme na 200°C asi 20 minut.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...