Chlupaté knedlíky
Ingredience
brambor | 500 g |
polohrubé mouky | 200 g |
vejce | 1 ks |
soli | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Brambory nastrouháme na jemném struhadle. Pridáme vejce, sul a postupne prisypáváme mouku tak, aby vzniklo polotuhé testo. Množství mouky je pouze orientacní, záleží na druhu brambor. |
---|---|
2 | Do hrnce nalijeme 2 l vody, vložíme košícek a nastavíme na 10 min. program MULTICOOK. Teplotu nastavte na 110°C. |
3 | Jakmile se voda zacne varit, tvarujte lžící knedlíky, které varte cca 5 min. (na zkoušku jeden knedlík vyndejte a rozkrojte). Jakmile jsou knedlíky uvarené, vysypte je z košícku do misky. |
4 | Chlupaté knedlíky podávejte jako prílohu nebo jako samostatné jídlo – s dušenými houbami, osmaženou anglickou slaninou a zelím. |