Rybí vývar

(1 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 6
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

kapra nebo jiné sladkovodní ryby 500 g
mrkev 1 ks
kořenová petržel 1 ks
cibule 1 ks
česneku 1 stroužek
kuličky nového koření 1 ks
celer 3 ks
bobkový list 1 ks
muškátového oríšku 1 ks
soli 1 špetka
kuličky nového koření 3 ks
Rybí vývar
(1 hodnocení)
čas přípravy: 25 min
počet porcí: 6
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Kapra s korením a veškerou zeleninou vložte do nádoby, osolte a zapnete program SOUP. Tlacítkem PRODUCT SELECTION nastavte rybu, tlakove uzavrete a ponechte nastavený cas 15 min.
2 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
3 Maso i zeleninu vyndejte z vývaru. Vývar přeceďte, aby v něm nezůstaly žádné kosti. Do vývaru vraťte na kosticky nakrájenou zeleninu s kousky masa. Podle potreby dochutte. Polévku ozdobte petrželkou kudrnkou nebo pažitkou. Podávejte s bílým pecivem.
4 Polévku mužete podávat jako vývar nebo lze zahustit jíškou. Pro jemnejší chut mužete pridat smetanu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...