Rybí vývar
Ingredience
kapra nebo jiné sladkovodní ryby | 500 g |
mrkev | 1 ks |
kořenová petržel | 1 ks |
cibule | 1 ks |
česneku | 1 stroužek |
kuličky nového koření | 1 ks |
celer | 3 ks |
bobkový list | 1 ks |
muškátového oríšku | 1 ks |
soli | 1 špetka |
kuličky nového koření | 3 ks |
Postup přípravy
1 | Kapra s korením a veškerou zeleninou vložte do nádoby, osolte a zapnete program SOUP. Tlacítkem PRODUCT SELECTION nastavte rybu, tlakove uzavrete a ponechte nastavený cas 15 min. |
---|---|
2 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
3 | Maso i zeleninu vyndejte z vývaru. Vývar přeceďte, aby v něm nezůstaly žádné kosti. Do vývaru vraťte na kosticky nakrájenou zeleninu s kousky masa. Podle potreby dochutte. Polévku ozdobte petrželkou kudrnkou nebo pažitkou. Podávejte s bílým pecivem. |
4 | Polévku mužete podávat jako vývar nebo lze zahustit jíškou. Pro jemnejší chut mužete pridat smetanu. |