Dušená zelenina
Ingredience
cuketa | 1 ks |
kedlubna | 2 ks |
mrkve | 4 ks |
másla | 1 lžíce |
soli | 1 špetka |
pepr, libecek, bazalka, rozmarýn | 1 špetka |
bujónu zeleninového | 1 kostka |
voda | 100 ml |
Postup přípravy
1 | Do nádoby vložte na větší kousky nakrájenou zeleninu. Zalijte vodou s bujónem, přidejte bylinky (dle vlastní fantazie) a sůl. |
---|---|
2 | Zapnete program STEW na 4 min., tlacítkem PRODUCT SELECTION vyberte zeleninu a hrnec tlakove uzavrete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Zeleninu zjemněte máslem a podle chuti dosolte. |
5 | Podávejte jako hlavní jídlo s pecivem nebo bramborami. Vynikající příloha k různě upraveným masům. |