Květáková polévka
Ingredience
květák | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
petržel kořenová | 1 ks |
celeru | 0,5 ks |
vody | 2 l |
zeleninový bujón | 1 ks |
másla | 5 lžíce |
hladké mouky | 3 lžíce |
soli | 1 špetka |
muškátového oríšku | 1 špetka |
petrželky nebo pažitky na ozdobu | 1 ks |
Postup přípravy
1 | Program FRY nastavte 10 min. na max. teplotu. Z másla a mouky usmažte svetlou jíšku, kterou zalijte vodou s bujónem. Ukoncete program FRY. |
---|---|
2 | Pridejte ružicky omytého kvetáku, na kosticky nakrájenou zeleninu, sul, muškátový oríšek a zapnete na 5 min. program SOUP, tlacítkem PRODUCT SELECTION nastavte zeleninu a tlakove uzavrete. |
3 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. |
4 | Podávejte ozdobenou pažitkou nebo petrželkou. |