Květáková polévka

(2 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 6
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

květák 1 ks
mrkev 1 ks
petržel kořenová 1 ks
celeru 0,5 ks
vody 2 l
zeleninový bujón 1 ks
másla 5 lžíce
hladké mouky 3 lžíce
soli 1 špetka
muškátového oríšku 1 špetka
petrželky nebo pažitky na ozdobu 1 ks
Květáková polévka
(2 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 6
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Program FRY nastavte 10 min. na max. teplotu. Z másla a mouky usmažte svetlou jíšku, kterou zalijte vodou s bujónem. Ukoncete program FRY.
2 Pridejte ružicky omytého kvetáku, na kosticky nakrájenou zeleninu, sul, muškátový oríšek a zapnete na 5 min. program SOUP, tlacítkem PRODUCT SELECTION nastavte zeleninu a tlakove uzavrete.
3 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4 Podávejte ozdobenou pažitkou nebo petrželkou.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...