Hovězí guláš klasický

(6 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězího masa 500 g
cibule 4 ks
oleje 150 ml
hladké mouky 2 lžíce
vody 1,5 l
soli 1 špetka
gulášové koření 1 lžicka
paprika sladká 1 lžicka
pepř, paprika pálivá 1 špetka
Hovězí guláš klasický
(6 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Maso nakrájejte na kostky, cibuli na drobné kosticky.
2 Program FRY nastavte na 20 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Nalijte olej a osmažte cibuli do zlatova. Prisypte maso a restujte, dokud se maso nezatáhne.
3 Po ukoncení programu FRY zalijte maso vodou, prisypte sul, pepr, papriky i gulášové korení. Zapnete program STEW na 30 min. a hrnec tlakove uzavrete.
4 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
5 Omácku zahustete tak, jak jste zvyklé – moukou, bramborou, chlebem. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
6 Podávejte s houskovým knedlíkem, noky, testovinami nebo chlebem. Pri podávání mužete guláš ozdobit cibulí nakrájenou na kolecka, strouhaným sýrem nebo nakrájenou paprikou.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...