Přidat recept

Hovězí ptáčky

(2 hodnocení)

recept od kuchaře: Vaše DEDRA

Jazyk receptu:

počet porcí:4
čas přípravy:30
použitý přístroj:COMBIVAR COMBIVAR

Ingredience

hovězích plátku 4 ks
plnotučné hořčice 1 lžicka
sterilovaná okurka 1 ks
vařené vejce 1 ks
šunky 100 g
cibule 1 ks
oleje 100 ml
hladké mouky 2 lžíce
vody 500 ml
soli 1 špetka
pepře 1 špetka

Postup přípravy

1Plátky masa dukladne naklepejte, osolte, opeprete a pomažte plnotucnou horcicí. Naplnte kouskem cibule, okurky, vajícka a šunky. Zamotejte, aby ptácky držely tvar a nerozpadaly se.
2Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. Na rozpáleném oleji orestujte zprudka ptácky ze všech stran.
3Osmažené ptácky zalijte vodou, osolte, zapnete program STEW na 20 min. a hrnec tlakove uzavrete.
4Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
5Maso vyndejte nádoby a omácku zahustete. Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
6Podávejte s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu (0)

Chcete přidávat komentáře? Prosíme přihlaste se ...