Čínská kuřecí polévka s Jidášovým uchem

(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

kurete 0,5 ks
vody 2 l
houby Jidášovo ucho 150 g
sojové omáčky 1 lžíce
Solamylu 2 lžicka
vajec 2 ks
bílého vína 4 lžíce
soli 1 špetka
pepře 1 špetka
Čínská kuřecí polévka s Jidášovým uchem
(0 hodnocení)
čas přípravy: 40 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Houby nakrájejte na kousky a namocte minimálne na 1 hodinu do studené vody (nejlépe přes noc)
2 Kure, sul a houby vložte do hrnce a zapnete na 20 min. program SOUP, tlacítkem PRODUCT SELECTION nastavte maso a tlakove uzavrete.
3 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4 Oberte maso z kuřete, nakrájejte na větší kousky a vraťte do vývaru. Přidejte sójovou omáčku a ve vodě rozmíchaný Solamy a zahustětel.
5 Pro zahuštění použijte program MULTICOOK, nastavte teplotu na 105 – 110°C. Přednastavený čas 10 minut Vám k zahuštění stačí. Stiskněte tlačítko start a vyčkejte, až pokrm získá Vámi zvolenou teplotu. V momentě, kdy začne odpočet času (10 minut), zahustěte a provařte. Jakmile budete s hustotou pokrmu spokojeni, proces vaření ukončete stisknutím tlačítka CANCEL (vlevo nahoře).
6 Přilijte víno, rozšlehané vejce a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...