Řecký pilaf

(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřového masa 300 g
oleje 3 lžíce
cibule 1 ks
zelené papriky 2 ks
rajčata 4 ks
rýže 1 hrnek
zeleninového bujónu 1 kostka
vody 1,5 hrnek
soli 1 lžicka
mletý pepř 1 špetka
zelené olivy 1 plechovka
černých oliv 1 plechovka
Řecký pilaf
(0 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby nalijte olej, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, papriku a rajčata. Přisypte propranou rýži, zalijte vodou, do které přidejte bujón, sůl a pepř. Zapněte program PILAW na 10 min. a hrnec tlakově uzavřete.
2 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Pilaw důkladně promíchejte.
3 Do hotového pilawu zamíchejte olivy, kterými ozdobte i hotový pokrm.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...