Řecký pilaf
Ingredience
vepřového masa | 300 g |
oleje | 3 lžíce |
cibule | 1 ks |
zelené papriky | 2 ks |
rajčata | 4 ks |
rýže | 1 hrnek |
zeleninového bujónu | 1 kostka |
vody | 1,5 hrnek |
soli | 1 lžicka |
mletý pepř | 1 špetka |
zelené olivy | 1 plechovka |
černých oliv | 1 plechovka |
Postup přípravy
1 | Do nádoby nalijte olej, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, papriku a rajčata. Přisypte propranou rýži, zalijte vodou, do které přidejte bujón, sůl a pepř. Zapněte program PILAW na 10 min. a hrnec tlakově uzavřete. |
---|---|
2 | Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Pilaw důkladně promíchejte. |
3 | Do hotového pilawu zamíchejte olivy, kterými ozdobte i hotový pokrm. |