Jablkové knedlíky z tvarohového těsta
Ingredience
tvarohu | 250 g |
polohrubé mouky | 180 g |
vejce | 1 ks |
soli | 1 špetka |
Postup přípravy
1 | Ze všech ingrediencí umíchejte v robotu hladké testo, které rozválejte na vále na placku silnou 0.5 cm. Rádýlkem rozřežte na čtverce cca 6 x 6 cm. Na každý čtverec položte kousek oloupaného jablka a knedlík důkladně zabalte. |
---|---|
2 | Do hrnce nalijte 2 l vody, vložte košícek a nastavte na 15 min. program MULTICOOK s teplotou 110°C. Jakmile se voda zacne varit, vložte do košíčku knedlíky a snižte teplotu na 105°C. Varte, dokud jablka nezmeknou. Jakmile jsou knedlíky uvarené, vysypte je z košícku do misky. |
3 | Knedlíky podávejte posypané cukrem, skoricí, osmaženou strouhankou a posypané strouhaným tvarohem. |