Koblihy
Ingredience
polohrubé mouky | 500 g |
droždí | 1 kostka |
cukru | 50 g |
oleje do těsta | 60 ml |
žloutky | 2 ks |
soli | 1 špetka |
rumu | 3 lžíce |
Mléko | 200 ml |
oleje na smažení | 500 ml |
Postup přípravy
1 | Ze všech surovin zadělejte vlažným mlékem vlácné kynuté testo. Nechte kynout 60 min. a potom váleckem rozválejte placku asi 1 cm silnou. Na jednu polovinu placky naznacte vykrajovátkem kolecka. Na každé kolečko dejte lžickou kopeček marmelády. Druhou polovinu rozváleného těsta položte na kolecka s marmeládou a vykrajovátkem vykrájejte koblihy. Nechte je ješte 10 min. na vále kynout. |
---|---|
2 | Do hrnce nalijte 500 ml oleje a nastavte program FRY maximálně na 110°C, aby se koblihy uvnitře dobře prosmažily. Nakynuté koblihy smažte 10 min. po každé straně. |
3 | Hotové koblihy pocukrujte mouckovým cukrem. |