PIVNÍ ŠTRÚDL S JABLKY
Ingredience
hladká mouka | 300 g |
kokosového tuku/MŮŽE BÝT MÁSLO,ALE S KOKOSOVÝM JE NEJLEPŠÍ CHUŤ/ | 125 g |
vejce | 1 ks |
piva | 16 lžíce |
třtinového nebo vanilkového cukru na posypání | 2 lžíce |
ořechů na posypání | 50 g |
brusinek namočených v rumu,nebo rozinky | 60 g |
skořice na jablka | 1 lžicka |
strouhánky na posypání těsta | 4 lžíce |
přepuštěného máslana povlažení | 3 lžíce |
moučkového cukru na posypání hotového závinu | 2 lžíce |
jablek/nebo polovinu a na druhý závin povidla-já použila kdoulová/ | 800 g |
Postup přípravy
1 | Do nádoby Planetária přesejeme mouku,nastrouháme tuk, přidáme vejce + pivo |
---|---|
2 | Rychlost 1- asi 10 minut necháme propracovat hnětacím hákem na nelepivé těsto-případně dosypeme trochu mouky, ,dáme na 30 minut na teplo pod pokličku nabobtnat,nebo 60 minut v chladu odležet |
3 | Ve Varmixu R5,nasekáme jablka a ořechy, |
4 | Z každé poloviny těsta vyválíme tenké těsto,posypeme strouhánkou,rozložíme jablkovou nádivku,osladíme,posypeme skořicí ,brusinkami,pokapeme zbylým rumem |
5 | Zavineme štrúdl,přeneseme na plech ,potřeme máslem,propícháme vidličkou |
6 | Pečeme v předehřáté troubě při 180st.cca 35 minut. |
7 | Po upečení znova potřeme máslem a ocukrujeme |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.