Bezlepkové kynuté buchty

(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 5
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Ingredience

bezlepkové mouky Jizerka 125 g
bezlepková mouka Doves farm-samokypřící 125 g
sušeného droždí 1 ks
cukru 40 g
vanilkového cukru 1 ks
vlažného mléka 125 ml
žloutek 1 ks
rozpuštěného másla 60 g
soli 1 špetka
másla nebo sádla na potření 1 lžíce
Bezlepkové kynuté buchty
(0 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 5
kuchař: Maťáková Jaroslava
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Smícháme mouky,droždí,sůl,cukry,přidáme žloutek,rozpuštěné máslo a nakonec zaděláme vlažným mlékem vláčné těsto (nejlépe v robotu).
2 Necháme nejméně 30 minut kynout, pak těsto rozdělíme na 11 - 12 kousků, naplníme oblíbenou náplní (tvaroh,mák,povidla), zavineme do tvaru buchty (opatrně, těsto se trhá) a vyskládáme do nádoby,kterou jsme předem vymazali sádlem nebo máslem a buchty na povrchu také potřeme.
3 Nastavíme program CAKE/30min./130st.
4 Po upečení vyklopíme na mřížku a pocukrujeme moučkovým cukrem.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...