Hospodský guláš
Ingredience
hovězí maso | 2 kg |
cibule (objemově stejně, jako masa) | 1 kg |
rajský protlak | 1 ks |
olej (množství orientační) | 10 ml |
mletá paprika | 1 balícek |
pivo | 500 ml |
voda | 1 l |
česnek | 5 stroužek |
sůl, pepř | 1 špetka |
majoránka | 1 hrst |
hladké mouky | 50 g |
Postup přípravy
1 | Cibuli nakrájíme na velmi jemno. Použila jsem Varmix - stupeň 6. Cibule se rozvaří a nemusíme na konci tolik zahušťovat moukou. Zapneme program FRY s teplotou 170°C a cibuli osmahneme na oleji do tmavě hnědé barvy. |
---|---|
2 | Přidáme maso a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, rajský protlak a dobře promícháme. |
3 | Podlijeme pivem a vodou. Dusíme na program STEW po dobu 45 minut. |
4 | Přidáme česnek, zahustíme moukou a necháme krátce povařit - MULTICOOK 110°C a 10 minut. Po zaznění signálu přidáme majoránku. |
5 | Guláš je nejlepší odležený přes noc. Podáváme dle chuti s pečivem, knedlíkem nebo bramboráčky. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.