Hospodský guláš

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí maso 2 kg
cibule (objemově stejně, jako masa) 1 kg
rajský protlak 1 ks
olej (množství orientační) 10 ml
mletá paprika 1 balícek
pivo 500 ml
voda 1 l
česnek 5 stroužek
sůl, pepř 1 špetka
majoránka 1 hrst
hladké mouky 50 g
Hospodský guláš
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 9
kuchař: Pudilová Michaela
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Cibuli nakrájíme na velmi jemno. Použila jsem Varmix - stupeň 6. Cibule se rozvaří a nemusíme na konci tolik zahušťovat moukou. Zapneme program FRY s teplotou 170°C a cibuli osmahneme na oleji do tmavě hnědé barvy.
2 Přidáme maso a necháme zatáhnout. Osolíme, opepříme, přidáme papriku, rajský protlak a dobře promícháme.
3 Podlijeme pivem a vodou. Dusíme na program STEW po dobu 45 minut.
4 Přidáme česnek, zahustíme moukou a necháme krátce povařit - MULTICOOK 110°C a 10 minut. Po zaznění signálu přidáme majoránku.
5 Guláš je nejlepší odležený přes noc. Podáváme dle chuti s pečivem, knedlíkem nebo bramboráčky.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...