Přidat recept

Kulajda s houbami a koprem

(3 hodnocení)

recept od kuchaře: Vaše DEDRA

Jazyk receptu:

počet porcí:6
čas přípravy:15
použitý přístroj:COMBIVAR COMBIVAR

Ingredience

čerstvého kopru 1 svazek
čerstvých hub 100 g
brambor 2 ks
smetany 250 ml
másla 2 lžíce
hladké mouky 2 lžíce
soli 1 špetka
vody 1,5 l
cukru 3 lžíce
ocet 3 lžíce
vařená vejce 2 ks

Postup přípravy

1Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. V nádobe nechte rozpustit máslo, nasypte mouku a vytvorte svetlou jíšku. Zasmažte ji do dokoncení programu FRY.
2Jíšku zalijte vodou a smetanou. Vložte nakrájené brambory, houby, kopr a vařené vejce nakrájené na kostičky. Přidejte sul, nastavte program SOUP na 5 min. Tlakove uzavrete.
3Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4Dochuťte cukrem, solí a octem. Při servírování můžete dozdobit plátkem vařeného vajíčka.

Komentáře k receptu (3)

07.11.2015 v 11:40
Gebová Petra: Rychlé a výborné
29.11.2015 v 13:32
Šandorová Anna: Rychlé a velmi chutné, i když jsem použila houby sušené a kopr zavařený.
22.03.2017 v 22:55
Helena.Domanska@seznam.cz: Kulajda je moooc dobrá, jen jsem přidala jeden brambor...

Chcete přidávat komentáře? Prosíme přihlaste se ...