Pomalu dušená krkovička na česneku

(2 hodnocení)
čas přípravy: 140 min
počet porcí: 4
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřová krkovička 1 kg
cibule 3 ks
palice česneku 2 ks
sůl 1 lžíce
čerstvě mletý pepř 1 lžicka
olej 3 lžíce
maďarské koření 1 lžicka
voda 4 dl
nějaká bylinka podle chuti 1 ks
instantní jíška 1 lžíce
Pomalu dušená krkovička na česneku
(2 hodnocení)
čas přípravy: 140 min
počet porcí: 4
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do Combivaru dáme olej, nastavíme program FRY 130°C 10minut, zavřeme poklici. Značka páry na šipku, abychom mohli otevírat víko na obracení masa. Jakmile se začne odpočítávat čas, otevřeme, vložíme maso a opečeme ze všech stran. Pokud máte dříve, můžete program ukončit, mě těch 10 minut stačilo akorát.
2 Po opečení masa přihodíme k masu nahrubo pokrájenou cibuli, česnek, koření a podlijeme vodou. Nastavíme program SLOW STEW. Naskočí nám 2 hodiny 95°C.
3 Tak a teď máme dvě hodinky na posekání trávníků, úklid obýváku, relaxační koupel nebo kafíčko a prolistování katalogů Dedry :D
4 Pokud je program ukončen, zazní signál. Otevřeme hrnec, je-li maso měkké, vyndáme. Pokud není, můžeme přidat dalších 10 minutek podle potřeby. Omáčku přelijeme do Varmixu nebo mixéru, přidáme instantní jíšku a promixujeme. Já potom ještě nechala 2 minutky přejít varem na plotně v jiném hrnci a mezitím si v Combivaru uvařila brambory :)
5 Maso nákrájíme na plátky, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s brambory (rýží, těstovinymi, chlebem).
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...