Fazolová polévka s uzeným masem

(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 8
kuchař: dados.k@seznam.cz
Jazyk receptu:

Ingredience

Tmavé fazole 400 g
Bílé fazole 500 g
Uzené maso (koleno či raminko) 500 g
Mrkev 50 g
Petržel 50 g
Celer 50 g
Cibule 1 ks
Hladká mouka 10 g
Máslo 20 g
Fazolová polévka s uzeným masem
(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 8
kuchař: dados.k@seznam.cz
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Přes noc si namočíme fazole do dostatečného množství vody aby pěkně nabobtnaly a změkly.
2 Do Combivaru si dáme uzené maso a zalejeme vodou. Trošku osolíme a opepříme. Zvolíme program Soup, nastavíme na 45min vaření. Ujistíme se, že máme poklop dobře zavřený a odvzdušňovací ventil nastaven na tlakové vaření. Spustíme program
3 Po dokončení programu vypustíme páru a vytáhneme maso. Odebereme dostatečné množství vývaru abychom mohli přidat fazole a nepřekročili půlku objemu nádoby. Znovu nastavíme program Soup na 35min. Zkontrolujeme ventil a zahájíme vaření.
4 Očistíme zeleninu a nakrájíme ji na kolečka. Nakrájíme si maso na menší kostičky a vše přidáme do téměř hotové polévky. Znovu zvolíme program Soup na 10min.
5 Ochutnáme a podle potřeby přidáme sůl či pepř. Nakrájíme cibulku a dáme ji zpěnit na máslo, poté přidáme mouku a vznikne nám jíška.
6 Nastavíme program multi na 10min a 100°C. Počkáme až nám polévka začne bublat a opatrně vmícháme připravenou jíšku. Ujistíme se, že se jíška dobře rozpustila a polévka nám dostatečně zhoustla. Nyní můžeme Combivar vypnout a polévku podávat.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...