Karfiolový šalát

(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Ingredience

karfiol 500 g
pór 200 g
nasekaná petržlenová vňať 2 lžíce
olivový olej 2 lžíce
citronová šťava 2 lžíce
kyslá smotana 100 g
biely jogurt 100 g
horčica 1 lžíce
strúčiky pretlačeného cesnaku 2 ks
soľ, cukor podľa chuti 1 špetka
Karfiolový šalát
(0 hodnocení)
čas přípravy: 20 min
počet porcí: 6
kuchař: Mikušová Lenka
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Karfiol rozoberieme na malé ružičky a pomocou Varmixu ho naparíme tak, aby nebol úplne mäkký (cca 4 minútky záleží aj od veľkosti ružičiek).
2 Pór si nakrájame na malé rezance (môžeme aj pomocou Varmixu ho jemne nasekať spolu s petržlenovou vňaťkou). Pripravíme si zálievku: vo varmixe zmiešame kyslú smotanu, biely jogurt, horčicu, citronovú šťavu, prelisovaný cesnak, soľ a cukor podľa chuti.
3 Vychladnutý karfiol, nakrájaný pórek, nakrájanú petržlenovú vňať zmiešame s pripravenou zálievkou, necháme chvíľu odležať. Podávame s čerstvým pečivom alebo aj ako prílohu k rezňom.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...