Zapečené brambory s kotletou

(3 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Ingredience

brambor 1 kg
kotlety 4 plátek
smetany na vaření 1 kelímek
nivy 100 g
cibule 4 ks
Zapečené brambory s kotletou
(3 hodnocení)
čas přípravy: 30 min
počet porcí: 4
kuchař: Lýková Veronika
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Maso buď naklepeme a necháme v celku jednotlivé plátky, a nebo nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Nivu nastrouháme na hrubším struhadle.
2 Do nádoby combivaru střídáme vrstvy brambor-kotlety-cibule a pořád dokola dokud máme suroviny. jednotlivé vrstvy nezapomeňte solit a pepřit.Poslední vrstvou jsou brambory na ně navrstvíme nastrouhanou nivu a zalejeme smetanou.
3 Zvolíme program STEW tlakové vaření tudíž nenastavujeme stupně a čas zvolíme 20 minut. Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Combivar otevřeme a zkontrolujeme zda jsou suroviny včetně masa měkké. Nastavíme program CRISPY 160 stupňů a stačí nám 5 minut na vytvoření krustičky. Hotovo :-)
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...