Španělské "NEO ptáčky" (prg. STEW)

(0 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

hovězí plátek 4 ks
plnotučná hořčice 1 lžíce
sůl 1 lžicka
černý pepř mletý 1 lžicka
okurka sterilovaná 2 ks
šunkový salám 100 g
slanina 100 g
cibule 1 ks
olej 100 ml
hladká mouka 2 lžíce
vejce vařená na tvrdo 2 ks
Španělské "NEO ptáčky" (prg. STEW)
(0 hodnocení)
čas přípravy: 45 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Plátky masa důkladně naklepeme, osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Naplníme kouskem cibule, okurky, vajíčka, šunky a špeku. Zabalíme a pevně spojíme, aby ptáčky držely tvar a nerozpadaly se.
2 Do kotlíku nalijeme olej, zapneme program DEEP FRY na 185°C a všechny ptáčky zprudka opečeme.
3 Jakmile jsou opečené, zalijeme vodou nebo vývarem a zapneme tlakový program STEW na 40 minut.
4 Po dokončení programu ptáčky vyndáme na talíř a omáčku zahustíme záklechtou (mouka rozmíchaná ve vodě). Necháme přejít varem, dochutíme pepřem a solí. Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...