Cibulová marmeláda (prg. DEEP FRY)

(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 9
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

cibule červená 2 kg
česnek 4 stroužek
máslo 150 g
olivový olej 5 lžíce
hnědý cukr 100 g
tymián (čerstvý nebo sušený) 2 snítka
rozmarýn 1 snítka
jablečný ocet 350 ml
portské víné 350 ml
sůl 1 lžíce
mletý černý pepř 1 lžicka
balsamico ocet 5 lžicka
Cibulová marmeláda (prg. DEEP FRY)
(0 hodnocení)
čas přípravy: 90 min
počet porcí: 9
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do kotlíku dáme máslo s olejem a necháme rozpustit programem DEEP FRY na 185°C. Na rozpuštěný tuk nasypeme cibuli nakrájenou na "céčka", česnek na plátky a necháme zesklovatět (cca 10 minut).
2 Přidejte tymián, rozmarýn, cukr, sůl a pepř. Pořádně promíchejte a snižte teplotu na 160°C. Za občasného míchání vařte cca 45 minut, až se odpaří veškerá šťáva a cibule začne karamelizovat.
3 Přilijte víno, oba octy a teplotu zvyšte opět na 185°C. Za občasného míchání vařte ještě cca 25 minut, až se veškerá tekutina zcela odpaří a cibule získá téměř mahagonovou barvu.
4 Horkou marmeládu dejte do zavařovacích skleniček, zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Hotovou marmeládu uchovávám v lednici, kde vydrží hodně dlouho.
5 Marmeláda se hodně "svaří" a z uvedeného množství jsou cca 4 menší skleničky. Kdo má rád, může přidat špetku chilli, já nedávám.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...