Večerní šunkofleky

(4 hodnocení)
čas přípravy: 27 min
počet porcí: 2
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Ingredience

těstoviny 150 g
uzené maso 150 g
červená kapie 1 ks
vejce 3 ks
sůl 1 lžicka
čerstvě mletý pepř 1 špetka
voda 0,5 l
olej 1 lžíce
Večerní šunkofleky
(4 hodnocení)
čas přípravy: 27 min
počet porcí: 2
kuchař: Petrovická Dagmar
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby dáme vodu, osolíme. Nastavíme program MULTICOOK 110°C 15 minut. Zavřeme, ventil nastavíme na obrázek páry (nevaříme tlakově). Počkáme, až se voda ohřeje a začne se odečítat nastavený čas, nádobu otevřeme, vložíme těstoviny a zavřeme.
2 Po zaznění signálu přístroj vypneme, s pomocí chňapek slijeme do cedníku, necháme chvíli stranou.
3 Nádobu vložíme znovu do hrnce, dáme olej, nakrájené uzené maso a pokrájenou kapii. Nastavíme program FRY 130°C 3 minuty. Zavřeme víko, ventil opět na značku páry. Můžeme občas promíchat, aby se maso opeklo.
4 Po zaznění signálu otevřeme, přisypeme uvařené těstoviny, přidáme mletý pepř, celá vejce (bez skořápky :)) ), podle potřeby dosolíme a promícháme. Nastavíme znovu program FRY na 3 minuty 130°C 3 minuty.
5 Pokud chceme mít šunkofleky křupavé a opečené (což určitě chceme :)) ), nastavíme jako poslední program CRISPY 140°C 6 minut a opět dopečeme s uzavřeným víkem.
6 Po ukončení pečení nádobu otevřeme a s pomocí chňapek opatrně vyklopíme na velký talíř tak, abychom měli spodní opečenou stranu nahoře. Dozdobíme a servírujeme.
7 Doporučuji jako rychlou večeři. Dobrou chut!
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...