Zelne zavitky ( holubky)

(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: pavla.phm@seznam.cz
Jazyk receptu:

Ingredience

Mensi hlavka zeli 1 kg
Mlete maso 1 g
Ryze, bulgur 1 hrnek
Sul 1 lžíce
Mleta paprika 1 špetka
Pepr 1 špetka
Tymian 1 lžicka
Rajcatove pyre 1 plechovka
Ocet 1 dl
Zelne zavitky ( holubky)
(0 hodnocení)
čas přípravy: 50 min
počet porcí: 6
kuchař: pavla.phm@seznam.cz
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Ze zeli odrizneme konec kostalu a vlozime jej do combiku. Zalijeme vodou....tak 8 cm a pridame ocet. Neouska zavreme a zapneme na program steam na 10 minut. Mela jsem snahu dat dolu rost ale to by zeli muselo byt pidi....nevejde se tam
2 Mezitim proplachneme ryzi ( bulgur) / ja davam 1 sacek ryze + hrnek bulguru, pridame vsechno koreni, mlete maso, rajsky protlak ( asi pulku) a promichame smes. Nechame odpocinout / co se tyce mnozstvi ryze a bulguru....my mame radeji vic, nekdo ma radeji vic masove, tak da mene/
3 Povarene zeli u kostalu kónicky narizneme a opatrne sundame cele listy. Nekdo odkrajuje silne kostaly, ja nechavam. Do zelnych " misticek" dam 1-2 lzice masovoryzove smesi a zabalim. Nejdriv stranu se silnym kostalem pak boky a stocim.
4 Pote vse naskladam do hrnce, zaliji vodou s octem ( ve ktere se varilo zeli ) a s rozmichanym zbytkem protlaku. Jeste osolim.
5 Neouska zavru a pustim v menu 2 program stew na 30 minut. Po ukonceni programu, jeste necham tak pul hodky dojit.....kdo ma rad zeli hodne mekke necha varit 45 minut, ale mne vyhovuje, kdyz jeste lehce krupne.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...