Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou

(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Ingredience

větší cibule 1 ks
mrkev 5 ks
petržel 1 ks
celer 1 ks
máslo nebo olej 1 lžíce
smetana na vaření 1 ks
špek 100 g
kuřecí prsa 750 g
sůl 1 lžicka
31% šlehačka 1 ks
koření - bobkový list, nové koření, celý pepř 1 lžíce
hladká mouka 1 lžíce
voda + masox nebo bujon nebo vývar 1 l
Špikovaná kuřecí prsa se smetanovou omáčkou
(0 hodnocení)
čas přípravy: 60 min
počet porcí: 4
kuchař: Kubalová Dana
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Očištěná kuřecí prsa prošpikujeme špekem. Krátce orestujeme,aby se maso zatáhlo, a odložíme.
2 Do nádoby Varmixu vložíme na čtvrtiny nakrájenou a očištěnou cibuli a na menší kousky nakrájenou kořenovou zeleninu. Zapneme program Chop /sekání/ - rychlost 5, čas 10 vteřin. Pak přidáme olej nebo máslo a vše orestujeme programem Saute /zpěnění/ - přednastavený program, hodnoty neměníme.
3 Zalijeme vývarem nebo vodou s masoxem či bujonem, osolíme, vložíme košíček na vaření, do kterého jsme dali maso a koření. Dále zvolíme přednastavený program Cook /vaření/ nebo Steam /vaření v páře/, je to úplně jedno, teplota 100 stupňů, čas 40 minut, rychlost 1-2.
4 Po uvedené době by měla být zelenina i maso měkké, ale čas můžeme následně prodloužit. Košíček s masem výjmeme, koření odstraníme, maso odložíme. Zeleninu řádně rozmixujeme programem Blend /mixování/.
5 Ve smetaně na vaření si rozmícháme hladkou mouku. Rozmixovanou zeleninu dáme opět na program Cook /vaření/, postačí teplota 95 stupňů a čas 5-7 minut, vlejeme smetanu s hladkou moukou. Po ukončení programu je omáčka hotová, přelijeme do hrnce a můžeme ještě zjemnit kelímkem šlehačky a velmi krátce /minutu/ prohřát. Omáčku podáváme s masem,které již máme připravené a přílohou dle vlastního vkusu /knedlík, těstoviny/.
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...