Kulajda s houbami a koprem

(3 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 6
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

čerstvého kopru 1 svazek
čerstvých hub 100 g
brambor 2 ks
smetany 250 ml
másla 2 lžíce
hladké mouky 2 lžíce
soli 1 špetka
vody 1,5 l
cukru 3 lžíce
ocet 3 lžíce
vařená vejce 2 ks
Kulajda s houbami a koprem
(3 hodnocení)
čas přípravy: 15 min
počet porcí: 6
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Program FRY nastavte na 10 minut a ponechte nastavenou teplotou 170°C. V nádobe nechte rozpustit máslo, nasypte mouku a vytvorte svetlou jíšku. Zasmažte ji do dokoncení programu FRY.
2 Jíšku zalijte vodou a smetanou. Vložte nakrájené brambory, houby, kopr a vařené vejce nakrájené na kostičky. Přidejte sul, nastavte program SOUP na 5 min. Tlakove uzavrete.
3 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít.
4 Dochuťte cukrem, solí a octem. Při servírování můžete dozdobit plátkem vařeného vajíčka.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...