Houbový Kuba

(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 6
kucharz : Franková Mahulena
Język przepisu:

Składniki

kroupy lámanka 500 g
sušené houby 3 garść
sádlo 3 łyżki
česnek 4 ząbek
sůl,pepř,majoránka 1 szczypta
cibule 2 szt.
Houbový Kuba
(0 hodnocení)
czas przygotowania: 60 min
ilość porcji: 6
kucharz : Franková Mahulena
Język przepisu:

Przygotowanie

1 Propláchnuté kroupy vsypeme do Combivaru a zalijeme 2 litry vody.Osolíme.Tlakově uzavřeme (nastavíme ventil do správné polohy na tlakové vaření), zapneme program Cereals s přednastavenou teplotou na 5 minut.Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepneme ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypustíme.Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Uvařené kroupy přendáme do síta a důkladně propláchneme.
2 Do hrnce vsypeme sušené houby,zalijeme je vodou a pomocí tlakového programu CHEF,kde je teplota také přednastavena,vaříme 7 minut.Po zaznění signálu nezapomene zase odpustit páru a tak bezpečně otevřít hrnec.Houby vyjmeme a pokud jsou větších rozměrů,můžeme je překrojit.
3 Do hrnce vložíme sádlo,zapneme program FRY a při teplotě 170°C 7 minut restujeme cibuli,dokud není sklovatá.Poté přidáme uvařené houby a ještě chvíli restujeme společně.Přisypeme uvařené kroupy,prolisovaný česnek,pepř a majoránku,popř. ještě přisolíme.Vše důkladně promícháme.
4 Poté obsah hrnce uhladíme a zapneme nejprve program CAKE na 160°C na dobu 30 minut,poté přepneme na program CRISPI - 10 minut,abychom získali krustu. Kubu přendáme na talíř a doplníme nejlépe nakládanou zeleninou.
Przepis został wprowadzony przez klienta DEDRA s.r.o., nie był testowany przez firmę. Firma DEDRA nie ponosi odpowiedzialności za wynik przepisu.
Podczas przygotowywania dania należy przestrzegać zasad bezpieczeństwa zawartych w instrukcji obsługi urządzenia.

Podoba ci się przepis? Wyślij go...