Pečený čaj

(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 5
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Ingredience

Aronie (černá jeřabina) 1 kg
Jablka 1 kg
Skořicový cukr 1 balícek
Vanilkový cukr 2 balícek
Hřebíček 8 ks
Citron 1 ks
Voda 100 ml
Pečený čaj
(0 hodnocení)
čas přípravy: 35 min
počet porcí: 5
kuchař: Martynek Marek
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Jablka oloupat, zbavit jadřinců a nakrájet na malé kousky. Aronii zbavit stonků. Ovoce můžete zaměnit. Výborný čaj je také z lesních plodů.
2 Ovoce vložit do hrnce, přidat skořicový a vanilkový cukr, hřebíček, vodu a šťávu z citronu. Důkladně promíchat. Lze použít koření na svařené víno. Cukr a skořici můžete upravit podle chuti. Můžete přidat rum nebo griotku. Fantazii se meze nekladou :-)
3 Nastavit program CAKE na 15 minut, teplotu neupravovat. Během pečení několikrát promíchat.
4 Po upečení naplnit sklenice, otočit dnem vzhůru a nechat vychladnout.
5 Pečený čaj je výborný v zimě na zahřátí a v létě na osvěžení (stačí zalít vychlazenou vodou).
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...