Pravé české rizoto

(9 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Ingredience

vepřová plec 500 g
oleje 5 lžíce
cibule 1 ks
rýže 2 hrnek
mrkev 1 ks
kořenová petržel 1 ks
celer 1 ks
mraženého hrášku 100 g
zeleninového bujónu 1 kostka
vody 1,5 hrnek
soli 1 lžicka
mletého pepře 1 špetka
Pravé české rizoto
(9 hodnocení)
čas přípravy: 10 min
počet porcí: 4
kuchař: Vaše DEDRA
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Do nádoby nalijte olej, na drobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené maso, mrkev, petržel a celer. Přisypte hrášek, propranou rýži, zalijte vodou, do které přidejte bujón, sůl a pepř. Zapněte program PILAW na 10 min. a hrnec tlakově uzavřete.
2 Po zaznění zvukového signálu, který oznamuje konec programu, přepněte ventil na symbol unikající páry a přebytečnou páru vypusťte. Teprve potom můžete hrnec bezpečně otevřít. Po otevření rizoto důkladně promíchejte.
3 Podávejte jako hlavní jídlo posypané strouhaným sýrem.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...