Máslo
Ingredience
šlehačka 33% čerstvá nebo trvanlivá | 1 l |
Postup přípravy
1 | Celá vychlazená šlehačka z lednice se nalije do VarMixu do nádoby s noži (vrtulka není potřeba). |
---|---|
2 | Postupně přidávat rychlost od 2 do 6 a nechat ušlehat šlehačku cca 1min. |
3 | Tuhá šlehačka se v pár sekundách přešlehá a oddělí se mléko od tuku. Stěrkou můžete trochu setřít, ale oddělení tuku je velmi rychlé a šlehačka se změní v hrudky a tekutinu. |
4 | Hrudky másla vyklepnete na cedník nebo látku, rukou vytlačíte zbytek mléka a vymodelujete tvar do máslenky. V nádobě nezůstane téměř nic, vše lehce vysypete, dúležité je aby surovina byla vychlazená. |
5 | Máslo je výborné, ale tužší než z obchodu, musí se nechat povolit před mazáním (je to 100% máslo, v obchodě je 82%). Z 1l šlehačky vyjde 420-440g másla podle toho, jak moc vymačkáte tekutinu. Zbytkové mléko použijte jako běžně do pečení. |
6 | Pokud si chcete vyrobit slané máslo, přidejte špetku soli až do ušlehané šlehačky. |
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.