Portugalský chléb z bílé mouky

(1 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 1
kuchař: denda.zadrobilkova@seznam.cz
Jazyk receptu:

Ingredience

Studené vody 550 g
Hladké mouky 720 g
Droždí čerstvé (půl kostky) 21 g
Soli 1 lžíce
Kmín dle chuti 1 špetka
Pekáč tzv "kachňak" nebo něco do svého se vejde cca kilový chléb - nelze umístit na plochy plech, pak nevzejde ale rolije se! 1 ks
Portugalský chléb z bílé mouky
(1 hodnocení)
čas přípravy: 200 min
počet porcí: 1
kuchař: denda.zadrobilkova@seznam.cz
Jazyk receptu:

Postup přípravy

1 Smíchejte v nádobě mouku a vodu R6/20sec. Nechte hydratovat = stát v nádobě 40min.
2 Přidejte droždí a sůl, případně kmín R3 /Dough (těsto)/ 8min . Nechte kynout v nádobě nebo mimo po 2 hodiny.
3 Předehřejte si troubu na 250°C na hodní + spodní (žádný větrák!) Těsto opatrně přenese na pomoučený vál aby se nevyklepaly všechny bubliny, zaviňte těsto do bochníku jako miminko do zavinovačky a dejte do pekáče s pečícím papírem. Ostrým nožem nebo žiletkou nařežte bochník zářezy do hloubky třeba 1cm.
4 Pečte 25 min zaklopené pekáčem nebo alobalem. Přidejte 5min bez vrchního zakrytí aby ztmavla kůrka. Nechte vychladnout na mřížce min 1hod a uchovávejte v čisté utěrce. Řekla bych že vydrží super I 3-4dny, ale u nás se vždy do druhého dne sežere!
Tento recept byl vložen zákazníkem společnosti Vaše DEDRA s.r.o., a tudíž nebyl touto společností testován. Společnost Vaše DEDRA s.r.o. proto neručí za úspěšnost toho receptu.
Při přípravě receptů vložených zákazníky vždy dodržujte bezpečnostní pokyny uvedené v návodu.

Líbil se ti recept? Pošli ho dál...